Vertrouwen op een betrouwbaar onderzoek

Voor UPL Benelux betekent Botany een belangrijke partner in het onderzoek van nieuwe ontwikkelingen in de glastuinbouw. Door de lange en brede ervaring in gewasbeschermingsonderzoek kunnen we vertrouwen op een betrouwbare uitvoering van proeven en verwerking van resultaten. Daarnaast kunnen producten worden geëvalueerd in omstandigheden die dicht bij de praktijk staan. Dit helpt ons in het beantwoorden van vragen omtrent de optimale inzet van het productportfolio. 

Wat Botany typeert is de flexibiliteit en betrokkenheid. Flexibiliteit is van groot belang in de uitvoering van onderzoek omdat ziektes en plagen zich onvoorspelbaar kunnen ontwikkelen. Laagdrempelige communicatie en snel handelen zijn dan een pré. Ten tweede is Botany een betrokken partner die meedenkt in de opzet van proeven op basis van de werkingsmechanismen van producten.

Doordat er jaarlijks diverse evenementen worden opgezet waar telers en tuinders bij betrokken worden is men ervan bewust wat speelt in de markt en wat van belang is voor toepasbaarheid van producten in de praktijk. Met name hierdoor is Botany een bekende en erkende speler voor gewasbeschermingsonderzoek in de glastuinbouw.